Blog presentation

Blog presentation
Georges Chevrot
English seorimícuaro French cartas de amistad German documental Spain cartas de presentación Italian xo Dutch películas un link Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

divendres, 5 de juliol de 2013

Source of peace

English Admittedly the normal condition of man is not security. For all of us life is a battle: we progress because we are unhappy, the uncertainty of the result stimulates our work. What characterizes the Christian is not that he is spared of insecurity, but that he trusts in God, and in Him he finds a source of peace, as he is certain that in difficult times God will not abandon him. A christian doesn't let unknown tomorrows worry him.His clarity and calm help him overcome all obstacles, and he is able to perform his duties with joy, knowing that none of his efforts are in vain .


  Cal reconèixer que la condició normal de l'home no és pas la seguretat. Per tots, la vida és un combat: progressem perquè estem insatisfets; la incertesa del resultat estimula el nostre treball. El que caracteritza el cristià no és pas que li sigui estalviada l'inseguretat, sinó que, en la inseguretat comunca, la confiança en Déu és per ell una font de pau, ja que està segur que en les hores difícils Déu no l'abandona, i no s'inquieta pel demà que desconeix. I és per això, que gaudeix d'una claredat i d'una calma més grans, que l'ajuden a superar totes les viscissituds, i és capaç d'acomplir els seus deures amb joia, sabent que cap dels seus esforços és en va.(Georges Chevrot: Le temps de l'Eglise, p.169, Bonne Presse)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada